Bir şey mi arıyorsunuz?

Herkese Açık Bir Alan

    Cumhuriyetin ana şehirlerinden biri şimdi 'üçüncü başkent' olmak için ciddi bir teklifte bulunuyor. 1,3 milyonluk bu güzel metropolden, büyük uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapmakla bağlantılı olarak giderek daha fazla bahsediliyor. En son Şubat ayında şehir, siber sporlardaki ilk dünya şampiyonası olan büyük 'Geleceğin Oyunları'na ev sahipliği yaptı. Ve şimdi, bir kez daha, şehre çok sayıda yabancı delegasyon indi. Bunun nedeni Uluslararası Ekonomik Forumdur.
    Etkinlik, 14 Mayıs Salı günü, ekonomiden turizme, işletmeden bilime, modern teknolojiden modaya, islami finanstan yatırıma, spordan ticarete, kültürden gastronomiye kadar bir düzine farklı alanda 125 tematik oturumdan oluşan bir programla başladı. Etkinliğin 85 ülkeden 18.000 katılımcıyı çekmesi bekleniyor: Türkiye, Özbekistan, Pakistan, Azerbaycan, Mısır, Endonezya, Kazakistan, Libya, Afganistan, Suudi Arabistan, Malezya, Senegal, Türkmenistan, İran, Kırgızistan ve diğerleri.     Toplantılara İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) bölge ve ülkelerinden önde gelen uzmanlar uzman olarak davet edildi.

    Bugün, bu tür temaslar son derece önemlidir. Forumun örgütlenmesini denetlemek (federal statüye sahip) ve ilerlemesini izlemek üzere endüstriyel olarak gelişmiş ve petrol zengini bu cumhuriyetin bir yerlisinin atanması şaşırtıcı değildir.
    Forum, Stratejik Vizyon Grubu'nun adil çok kutuplu dünya düzeni ve güvenli kalkınma konulu uluslararası bir konferansını içerecek. Uluslararası İslam Ülkeleri Ticaret ve Sanayi Odaları Forumu ve İhracat Merkezi toplantılarını gerçekleştirecek. Hükümetlerarası komisyon toplantıları da planlanmaktadır.
    Delegeler, çok modlu ulaşım koridorlarının geliştirilmesi, turizm, helal ürünlerin ihracatı, ekonomik güvenlik, ortaklık finansmanı, endüstriyel, teknolojik, eğitimsel ve kültürel projelere adanmış oturumlarda bir araya gelecekler.
    Ana etkinlik olan genel kurulun 17 Mayıs Cuma günü yapılması planlanıyor. Uzmanlar, İslam İşbirliği Teşkilatı ülkeleri arasındaki etkileşimin çeşitli alanlardaki beklentilerini tartışacak ve Forumun ana sonuçlarını özetleyecekler.
    Malezya İslami Kalkınma Dairesi genel müdür yardımcısı Sirajuddin Suhaimi, 2023'ün açılışında yaptığı konuşmada, ülkenin helal pazar oyuncularıyla deneyimlerini paylaşmaya hazır olduğunu söyledi. Tecrübelerimizi paylaşacağız ve bu gelişmelerin helal sanayisine fayda sağlayacağından ve dünyadaki haklı yerini alacağından eminim. Suhaimi, küresel pazarlara ihraç edilebilecek çok sayıda helal sertifikalı ürün ve içerik bulunduğundan eminim ' dedi.
    Programda ayrıca Onuncu İİT Genç Girişimciler Forumu, İİT Genç Diplomatlar Forumu, çeşitli girişimlerin sunumları, genç şefler turnuvası ve diğer ilginç etkinlikler yer alıyor. Forumun ayrıca "UNESCO Dünya Mirasının Sürdürülebilir Bölgesel Kalkınmadaki Rolü" konulu bir konferans, Stratejik Vizyon Grubunun bir toplantısı, Helal Ekonomik ve Bilimsel-Teknolojik işbirliği üzerine Uluslararası bir Sergi, Uluslararası bir Ticaret Fuarı içermesi bekleniyor. Helal Pazar (akredite edilmiş ve özel olarak onaylanmış 72 ülkeden 4.500 helal mal sertifikalı şirketler), Ticaret ve Sanayi Odaları Forumu ve Nezih Moda Moda Günü Festivali. İkinci etkinlik ayrı ayrı bahsetmeye değer - on tasarımcı BURO BANU, Zuhat koleksiyonlarını defilelerde sunacak. Hany El Behairy (Mısır), Melinda Looi (Malezya), MONİKA JUFRY (Endonezya), Dalinda Paris (Fransa), Moda Safi (Birleşik Arap Emirlikleri), Senegal Defilesi (Senegal) ve Nurzat Zheenbek (Kırgızistan) da Moda Zirvesi'nde kıyafetlerini sergileyecek.
    Ayrı bir blok, tümü ortak marka 'Tatar Çarşıları' altında tüketim malları üreticilerini sergileyecek. Ziyaretçilere et ve tahıl ürünleri, bal, şifalı otlar ve baharatlar, çeşitli tatlılar, meyveler, giysiler, hediyelik eşyalar vb. Sunulacak.
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
*Yorumlar onaylandıktan sonra yayınlanır.